Styrker innovasjonsevnen, og dermed også konkurransekraften

– Ved å gjøre veien fra ide til marked kortere kan en være mer konkurransedyktige i en verden som beveger seg veldig fort. Tempo i markedet er helt avgjørende, sa administrerende direktør i Siva Ingrid Lorang.

Anledningen var en samtale med Stein Lier-Hansen, Aslaug Hagestad Nag fra Future Materials Norwegian Catapult Centre (FMNC) og Hege Økland fra Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre (SENC) på åpningssesjonen av Industri Futurum i dag.

«Industri Futurum – Fremtiden produsert i Norge» og Kjemikaliedagene samler mer enn 750 mennesker på Gardermoen i to dager. I pausene kan deltakerne besøke felles stand for katapult-sentrene.

– Små og mellomstore bedrifter har ikke nødvendigvis kapitalen som skal til for å investere i nytt utstyr for å teste, særlig ikke når de har en ny ide. Katapult-sentrene er med på å gjøre dette utstyret tilgjengelig sammen med kompetansen i sterke industrimiljøer. Dette er industriens delingsøkonomi, sa Lorange.

– Innovasjonsevnen er viktig fordi industribedriftene må vinne gullmedalje hver dag i en knallhard global konkurranse. Vi blir aldri best på å være billigst, vi må være best på å være smartest, sa administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.